Discord Bot - Friendship Bubble

Discord Bot - Friendship Bubble
Friendship Bubble

Wat is de Friendship Bubble Discord Bot?

De Friendship Bubble is een community op Discord die zich richt tot het verbinden van mensen in moeilijke tijden. Deze community is zo inclusief mogelijk, dus iedereen is er welkom en wordt er geaccepteerd.

Om al deze mensen te beheren (en te entertainen), heb ik een Discord bot gebouwd die alle taken aan kan. De bot is vernoemd naar het huisdier van de eigenaar, namelijk: Mira de kat.

Deze bot doet alles. Het verwelkomen van nieuwe mensen, het beheren van de rollen die mensen uitkiezen, leuke spelletjes spelen. De bot heeft een aantal commando's waarmee mensen aan hun zorg denken, mensen opfleurt.... Dit is allemaal makkelijk in te stellen via een op maat gemaakt admin paneel.

Waarom een Discord bot?

Om een community te beheren heb je bepaalde tools nodig. Lauri Giepmans, de oprichter van de Friendship Bubble, deed heel veel dingen met de hand, wat uiteindelijk een enorme taak werd. Ze was dan ook niet meer bezig met mensen maar met het beheer ervan, wat uiteindelijk niet haar bedoeling was.

Samenwerking

Hieronder kan u een quote lezen die Lauri heeft geschreven over onze samenwerking.

Ik ben zelf enorm slecht met technologie en wanneer je een Discord server met meer dan honderd leden beheert, is dat erg onhandig. Ik was alles nog handmatig aan het doen en daardoor was het enorm veel werk. Toen Jonas een kijkje kwam nemen bleek dat zo'n 95% van de tijd die ik in de server stopte geautomatiseerd kon worden waardoor ik mijn handen vrij had voor de leuke dingen. Daarbij had ik totaal geen idee wat er mogelijk is met bots dus dat heeft hij enorm rustig en leek-vriendelijk uitgelegd. Mijn server is een community van mensen die veel aan hun mentale en lichamelijke gezondheid werkt en hij heeft een bot gemaakt die allerlei tips geeft en opbeurende dingen zegt.

Soms heb ik een idee voor een nieuw commando voor de bot en dan denk ik “nou dat zou wel niet kunnen, dat is zo specifiek” en elke keer zegt hij terug: Geef me een paar dagen, dan is het geregeld! Verder heeft hij ook een speciale website gemaakt waarin ik zelf de bot kan besturen op een manier die voor mij overzichtelijk is. Alle code enzo snap ik niks van, dus hij heeft er veel tijd in gestopt om de website zo te maken dat ik begrijp wat ik doe en wat de gevolgen daarvan zijn.

Kortom; als je geen verstand hebt van IT en denkt dat samenwerken met een IT'er stressvol is omdat je er niks van snapt, bij Jonas is dat niet het geval.

Geschreven door Lauri Giepmans

Update 18-06-2022

De bot bestaat ondertussen onder de naam "Botivater" en wordt gebruikt in meerdere servers.