jonasclaes.be

my-student-id

Online leerplatform en learning management system.

Wat is my-student-id?

my-student-id is een online leerplatform en learning management system (LMS). Ook zitten hier analytics in om de voortgang van leerlingen te zien in een cursus. Er zit ook een agenda module in, alsook diverse tools voor leerkrachten, maar ook voor directieleden. Leerlingen kunnen ook aangepaste tracks volgen op basis van bijvoorbeeld ADHD, ADD, dyslexie, dyscalculie... Oefeningen worden automatisch verbeterd, en punten op gegeven.

Klik hier om naar my-student-id te gaan

Learning management systemen.

my-student-id is natuurlijk niet de enigste in zijn soort. Er zijn vandaag de dag verschillende learning management systemen. Enkele groter spelers hieronder zijn bijvoorbeeld Canvas, Blackboard en Smartschool. Elk van deze platformen heeft zijn eigen sterkte, maar my-student-id probeert al deze sterkten te bundelen in 1 centraal platform. Dit vergemakkelijkt het proces voor zowel leerling, leerkracht als directielid.

Mijn rol bij my-student-id.

Bij my-student-id ben ik Full Stack Developer/CTO. Dat houdt in dat ik beslis van welke technologie we gebruik maken, op welke manier dat we code schrijven en structuur geven en hoe ons platform het beste gebruik maakt van resources. Ook schrijf ik dagdagelijks backend code, met kleine stukken frontend erbij. Verder onderhoud ik databases, backups en zorg ik ervoor dat code getest wordt voordat deze live gaat. Dit doen we zowel geautomatiseerd als manueel. Via Google Cloud Platform kunnen wij perfect onze testomgeving opbouwen, zonder dat dit extreem duur is.

Als CTO ben ik ook steeds opzoek naar nieuwe technologie├źn om uit te testen en te kijken wat het beste voor ons werkt. Waarbij een traditionele programmeur misschien zou kiezen voor bijvoorbeeld een Android applicatie in Java te maken, zullen wij ons eerder richten op Kotlin, of zelfs een web framework gebruiken in een Android applicatie. Verder probeer ik er ook voor te zorgen dat er zowel interne als externe documentatie beschikbaar is over het platform. Zo wordt het niet alleen makkelijker om iemand te onboarden, maar worden er ook minder fouten gemaakt omdat elk teamlid vlot kan zien wat een bepaald stuk code doet en waar het voor bedoeld is.